Warsztat z JAY MCCARTHY’M

19 kwietnia w Akademii Kulinarnej Whirlpool  zorganizowaliśmy wraz z US Meat Export Federation  wyjątkowe spotkanie kulinarne dla elitarnego grona naszych Kluczowych Partnerów biznesowych.

Motywem przewodnim warsztatu była amerykańska wołowina. Opracowaliśmy dwie specjalne oferty porcjowanych na steki alternatywnych elementów wołowych dedykowane dla a) sprzedaży detalicznej b) restauracji. Każdy z uczestników mógł fizycznie obejrzeć nowe produkty i przygotować je zgodnie z recepturami Mistrza Jay’a. Ponieważ większość uczestników spotkania to znakomici szefowie kuchni często dochodziło do autorskich interpretacji przepisów Chef’a Jay’a. Steki wychodziły genialnie. Smak oryginalnej amerykańskiej wołowiny jest z całą pewnością nie do podrobienia.

Chef Jay urodzony w Nowym Jorku, wychowany na Jamajce, a wykształcony w Teksasie jest wybitnym specjalistą w zakresie mięsa wołowego. Obecnie jest konsultantem Texas Beef Council, Nebraska Beef Council oraz U.S. Meat Export Federation. Jako szef kuchni zdobył wiele nagród i wyróżnień. Jest miłośnikiem wołowiny i właścicielem restauracji,  w których wołowina gra pierwsze skrzypce.  Do Polski przyjechał po raz pierwszy na nasze specjalne zaproszenie.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na amerykańskie steki z certyfikowanego, amerykańskiego Black Angusa Delmenico, Denver, Sierra czy Flat Iron. Są  one absolutną nowością na polskim rynku.